Modalitățile de plată includ:
- Plata numerar - la primirea coletului
- Plata cu card bancar - online
- Card de debit sau credit la primirea coletului de la curier
Lucru manual - finalizare manuală cu aplicare de pictură, aplicarea de varac auriu, foiță de aur, gravuri in relief poleite, patina si finisaj final cu lac de conservare (fara placare cu aur).
Icoană manual pictată: Sfânta Împărăteasă Elena este cunoscută credincioșilor ca mama primului împărat creştin, și ca cea care a descoperit Sfânta Cruce.
Tehnică de executare: Icoana Sfintei Elena este o icoană cu pictură aplicată pe scândură natural îmbătrânită, cu un amestec de culori intense, rezistente la decolorare și îngălbenire. Fiecare icoană este protejată de umiditate, decolorare și alte influențe de un strat protector gros, care ajută la menținerea culorilor pe timp îndelungat.
Despre sfânta: Elena a fost o femeie de rang umil, care trăia în credință și evlavie încă dinainte de a deveni împărăteasă. După moartea împăratului Constantin tatăl, Sfânta Elena a continuat să îl crească fiul Constantin în dreapta învățătură a creștinismului. L-a inspirat să fie generos, bun şi tolerant, mai ales faţă de credincioșii persecutaţi pentru credinţa lor creștină. Datorită influenței mamei sale, împăratului Constantin va fi îngăduitor faţă de Biserica creştină și va populariza creștinismul ca religie oficială a Imperiului Roman prin Edictul din Milan.
Icoana ocrotește: Icoanele Sfintei Elena se dăruiesc ca simbol al dragostei părintești şi credinţă autentică. A devenit Sfânta Elena nu prin moarte, ci prin grija arătată săracilor, pentru implicarea în problemele creştinismului, dar şi pentru că a descoperit Sfânta Cruce de pe dealul Golgotei.
Ajunsă în Ierusalim, Împărăteasă Elena poruncește ca templul Afroditei construit pe locul pătimirilor lui Hristos să fie distrus, iar cele trei cruci să fie dezgropate. Au atins crucile de un om mort de curând, iar când s-a atins de Sfânta Cruce, omul a înviat. Ca mulțumire adusă Domnului, Sfânta Împărăteasă Elena a înălțat biserici pe locurile răstignirii şi Învierii, în Bethleem, peştera Naşterii Domnului, pe muntele Măslinilor, dar și în Cipru şi chiar în Occident.
Data sărbătorii: Este prăznuită în calendarul ortodox pe 21 mai.
Toate icoanele sunt disponibile
Verificare și opțiune de restituire
Execuție de înaltă calitate