Modalitățile de plată includ:
- Plata numerar - la primirea coletului
- Plata cu card bancar - online
- Card de debit sau credit la primirea coletului de la curier
Lucru manual - finalizare manuală cu aplicare de pictură, aplicarea de varac auriu, foiță de aur, gravuri in relief poleite, patina si finisaj final cu lac de conservare (fara placare cu aur).
Icoana cu Sfânta Teodora de la Sihla - Icoană manual pictată
Icoană manual pictată: Sfânta Teodora de la Sihla este numită floarea duhovnicească a Moldovei, datorită evlaviei cu care și-a petrecut viața în sihăstrie, într-o peșteră din Munții Neamțului, aflată la mică distanță de mănăstirile Neamț, Secu și Sihăstria.
Tehnică de executare:Icoana Sfintei Teodora de la Sihla este realizată prin tehnica tradițională de zugrăvire a picturii aplicate, pe pânză grunduită cu vopsele speciale de iconografie, rezistente la îngălbenire. Foliile și stratul finalizator folosite duc la o rezistență de lungă durată și protejează împotriva intemperiilor aerului și luminii, păstrând calitatea culorilor.
Despre sfânta: Sfânta Teodora de la Sihla s-a născut într-o familie evlavioasă și deși era înclinată spre viața monahală, s-a căsătorit cu un tânăr credincios, împotriva voinței ei. După doar un an, amândoi decid să îmbrace haina monahală. Sfânta Teodora s-a alăturat Schitului Vărzărești, iar soțul ei s-a călugărit la Schitul Poiana Mărului.
Când tătarii au atacat Moldova, stareța Paisia s-a retras împreună cu Teodora și câteva ucenice la hotarul dintre munții Buzăului și ai Vrancei, unde au ridicat un altar, trăind în rugăciune și post. După moartea stareței Paisia, Cuvioasa Teodora s-a întors în Moldova, unde, îndrumată de egumenicii locali ajunge în pădurile Sihlei, vizitată doar de cuviosul Pavel de la Schitul Sihăstria, duhovnicul ei.
După moartea duhovnicului Pavel, Sfânta Teodora a rămas singură, deoarece nimeni nu știa unde se află. Deși nu mai avea îmbrăcăminte sau hrană, prin darul rugăciunii și al iubirii de Dumnezeu, nu mai simțea frig sau foame. Tradiția bisericească spune că peștera a fost descoperită când starețul de la Schitul Sihăstria a observat păsările care-i duceau Fericitei Teodora firmituri în cioc. După ce s-a spovedit și a primit dumnezeieştile Taine, a trecut la cele sfinte.
Motive potrivite: Icoana Sfintei Teodora de la Sihla realizată prin pictură aplicată este un cadou popular mai ales în zona Moldovei, pentru tinerii căsătoriți sau aniversări onomastice.
Data sărbătorii: Sfânta Teodora de la Sihla este prăznuită în Calendarul Ortodox pe 7 august.
Toate icoanele sunt disponibile
Verificare și opțiune de restituire
Execuție de înaltă calitate